Ekonomi

Bu ay 400 milyar TL değerinde online ticaret bekleniyor

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Lideri Hakan Çevikoğlu, Türkiye’de elektronik ticarette “Kasım çılgınlığı” yaşanacağını söyledi. Çevikoğlu, “11 Kasım Bekarlar Günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Alışveriş Cuma, 30 Kasım Siber Pazartesi nedeniyle e-ticaret sitelerinden alışveriş oranlarının artacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla indirimlerin ardından bu rakamın artacağı tahmin ediliyor. Kasım ayında Türkiye’den 300-400 milyar liralık alışveriş yapılacak.” “Yapılıyor” dedi.

Kasım ayına yayılacak

Lojistik altyapıların yükünü azaltmak, tüketici şikayetleri ve gecikmelerini önlemek amacıyla e-ticaret günlerinin kasım ayına yayılacağını belirten Çevikoğlu, tüketicilerin belirli saatlerde özel indirimlerle en iyi fırsatları yakalayabileceklerini anlattı.

Çevikoğlu, “Bu yıl geçen yılın kampanya dönemine göre yüzde 110’un üzerinde toplam hacim artışı bekleniyor. Türkiye’de beklenen toplam kampanya hacmi 300-400 milyar liranın üzerinde. E-ticaret departmanı yılı yaklaşık 1,3 trilyon lira.” İfadesini kullandı.

E-ticaret sitelerinin farklı indirim kampanyaları düzenleyeceğini belirten Çevikoğlu, teknolojiden modaya, anne/bebek ürünlerinden süpermarketlere, ev dekorasyonundan yapı marketlerine kadar pek çok farklı kategoride sepet indirimlerinin yanı sıra saatlik indirimlerin de planlandığını anlattı.

Dolandırıcılara dikkat edin

Tüketicileri dolandırıcılara karşı da uyaran Çevikoğlu, alışverişin yoğun olduğu dönemlerde spam ve phishing uygulamalarının arttığını bildirdi. Çevikoğlu, e-posta yoluyla iyi bir teklif veya indirim geldiğinde mutlaka gömülü iletişimin incelenmesi gerektiğini, bazen görünen iletişimin iletilen adresten farklı olabildiğine dikkat çekerek, “Böyle bir durumla karşılaşırsanız lütfen e-posta adresine ulaşın. doğrudan resmi web sitesi aracılığıyla teklif sayfası. Yalnızca resmi pazar yerlerinden alışveriş yapın.” Bunu yapın ve farklı açılış sayfalarına yönlendirilirseniz web adreslerine dikkat edin.

“Adres, satıcının resmi adresinden farklıysa, yönlendirildiğiniz sitedeki teklifin gerçek olup olmadığını resmi sitede arama yaparak kontrol edin” dedi.

“Sitelerin güvenliği kontrol edilmeli”

Alışveriş yapılacak siteler için SSL sertifikasının kontrol edilmesi gerektiği uyarısında bulunan Çevikoğlu, söz konusu sertifikanın güvenli alışveriş için önemli bir gösterge olduğunu söyledi. Çevikoğlu, alışverişin yapılacağı sitenin Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ve saygın e-ticaret sitelerine verilen güven işaretinin olup olmadığına da bakılması gerektiğini belirtti.

kartepe-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu